Korvien puhdistaminen

Älä puhdista korvia turhan takia! Korvavaha hoitaa periaatteessa puhdistuksen puolestasi. Silti korvia kannattaa tarkkailla säännöllisesti. Joillakin koirilla, kuten esim. villakoirilla korvakäytävissä kasvaa niin paljon karvaa, että se tukkii ilmanvaihdon koiran pitkässä ja mutkikkaassa  ja jo muutenkin ahtaassa korvakäytävässä ja altistaa tulehduksille ellei ylimääräisiä karvoja nypitä pois.

Jos vaikkua kuitenkin muodostuu ylenmäärin tai korva kutisee voi korvan puhdistaa miedolla siihen tarkoitetulla puhdistusaineella. Korvanpuhdistusainetta kaadetaan korvaan sisään runsaasti. Sitten hierotaan korvaa niin, että puhdistusaine leviää hyvin. Annetaan koiran tai kissan ravistella päätään. Lopuksi sormen ympäri kierretyllä vanulla kuivataan korva ja korvalehti. Sitä pienemmällä välineellä korvaan ei saisi itse koskea.

Kivuliasta korvaa ei saisi itse puhdistaa, koska kipu voi merkitä syvemmällä olevaa tulehdusta tai sitä, että tärykalvo on vaarassa puhjeta. Myös mikäli korvaa joutuu puhdistamaan useita kertoja kuussa alkaa olla asiaa eläinlääkärin vastaanotolle.