Terveystarkastukset

Suosittelemme lemmikillesi vuosittaisia terveystarkastuksia. Jos sairaus tai riski sairastua huomataan ajoissa, onnistuu ennaltaehkäisy tai hoito usein paremmin ja lemmikki voi saada lisää terveitä ja onnellisia vuosia.

Suoritamme terveystarkastukset lemmikin iän, esitietojen ja kliinisen tutkimuksen perusteella. Siksi hinta-arviota on vaikea antaa etukäteen.

Virtsanäytteestä saa melko yksinkertaisesti ja edullisesti kohtalaisen paljon tietoa, joten se kannattaa yleensä aina ottaa. Virtsaputken pää olisi hyvä puhdistaa ennen näytteen ottoa puhtaalla vedellä. Koiralta näyte on ehkä helpointa ottaa saunakauhan tai vastaavan avulla siten, että kauhaosa on suojattu kertakäyttöisellä muovipussilla. Kissalta saa usein näytteen niin, että tyhjennetään hiekkalaatikosta hiekat pois ja vuorataan se huolellisesti tuorekelmulla, joka on osoittautunut houkuttelevaksi pissialustaksi monille kissoille. Kun näyte on saatu, se kaadetaan puhtaaseen purkkiin. Virtsanäyte pitäisi välittömästi toimittaa vastaanotolle, koska mitä vähemmän virtsaa on ja mitä kauemmin sitä säilyttetään sitä epäluotettavammaksi se muuttuu.

Tarvittaessa terveystarkastukseen voi kuulua myös esim. verenpaineen mittaus. Verinäytteitä tutkitaan tarpeen mukaan, eikä niitä oteta pelkän rutiinin vuoksi. Mikäli tarvitaan sellaisia jatkotutkimuksia kuten esim. kuvantamispalvelut, mihin Tuusvetissa ei ole toistaiseksi mahdollisuuksia, lähetetään potilas edelleen sellaiselle klinikalle, jossa nämä palvelut toimivat hyvin.